Fiskeri- og Søfartsmuseet - fiskeriets historie og livet på og i havet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg - Fiskerimuseet - kom tættere på fiskeriet i det danske Vadehav og oplev livet i havet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg blev åbnet for publikum i april 1968. I 1968 indeholdt Fiskeri- og Søfartsmuseet en fiskerihistorisk udstilling og et saltvandsakvarium. Museet er sidenhen bliver udvidet og indeholder bl.a. et 100.000 liter stort saltvandsakvarium og en lang række mindre bassiner, hvor man i nogle af dem kan prøve røre ved hajer, rokker og fladfisk. Der er desuden en stor legeplads udenfor, hvor børnene kan gå på opdagelse i fiskekuttere.

Fiskeri- og Søfartsmuseet er mere end blot et museet i dag og tilbyder bl.a. undervisning for børnehaver, folkeskole- og gymnasieklasser.

Det nye sælarium

Nyeste skud på stammen hos Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er sælariet, hvor I kan opleve sælerne i deres rette element fra over og under vandet. Der er flere forskellige indkigshuller til sælariet, så selv småbørn kan se sælerne. Der er desuden en udstilling, hvor man kan læse mere om sæler og deres oprindelse.

Udstillinger på fiskeri, søfart, Offshore og gode historier

På Fiskeri- og Søfartsmuseet finder du flere forskellige udstillinger, hvor du kan læse og se mere om fiskeri, søfart, Offshore og andre relevante emner. Oplev det danske havfiskeri i 1880-1940erne med store juller og kutterfiskeri. Oplev også søfarten i det danske Vadehav fra Vikingetiden til i dag. Der også rig mulighed for at blive klogere på Offshore arbejdet i Nordsøen, hvor man siden 1960erne har ledt efter gas og olie i den danske del af Nordsøen.

Få et godt måltid hos Café Fimus

Fiskeri- og Søfartsmuseet har også en café, hvor I kan få stillet sulten. I kan få alt fra burgere til fiskefiletter og fiskefrikadeller. Cafeteriet ligger på 1. sal, men der er mulighed for elevator for kørestole og barnevogne.

Entrépris og åbningstider

Læs mere om éntre og åbningstider på Fiskeri- og Søfartsmuseet

Hvor finder I Fiskeri- og Søfartsmuseet?

Saltvandsakvariet - Tarphagevej 2
6710 Esbjerg V
+45 76 12 20 00


1084

butikker, spisesteder, seværdigheder og erhverv på Vestjyskguide.dk