Tarm - en lille vestjysk stationsby nær Skjern Å

Tarm er en vestjysk stationsby med omtrent 4000 indbyggere (2013). Tarm betyder geografisk "et langt og smalt landareal". Tarm ligger i Ringkøbing-Skjern kommune. Tarm er beliggende fem kilometer syd for Skjern, 8 kilometer fra Skaven Strand ved Ringkøbing Fjord, 14 kilometer fra Ølgod og omtrent 18 kilometer fra Bork Havn, Bork Vikingehavn og Bork Havn Musikfestival.

Tarm by stammer oprindelig fra 1300-tallet, men byen, som man kender den i dag, blev grundlagt i årene omkring 1850 og voksede efterfølgende da jernbanen kom til i 1875. Tarm og Skjern var i mange år i evig konkurrence som handelsby. Flere butikker i Tarm midtby er gennem årene blevet enten flyttet ud nord for byen eller lukket, bl.a. grundet svigtende lokalhandel.

Gå på shopping i Tarms butikker

Vi har samlet en oversigt over butikker i Tarm og omegn. Ønsker du at din butik er med i oversigten? Tag kontakt til os, så sørger vi for at din butik bliver eksponeret for besøgende. Klik her for at komme til vores kontaktformular.

Tarms ældste hus er Hattemagerhuset - beliggende lidt udenfor Tarm by. Hattemagerhuset er omkring 200 år gammel og tjener i dag som levende museum. Børn og voksne kan i perioder opleve hvordan livet var i Hattemagerhuset i 1800-tallet.

Tarm har sit eget gymnasium, Vestjysk Gymnasium Tarm - som oprindeligt blev bygget som Tarm Realskole i 1887 og senere ændret til gymnasium i 1938.


1084

butikker, spisesteder, seværdigheder og erhverv på Vestjyskguide.dk