Ølgod - Gudernes øl - en hyggelig vestjysk stationsby

Ølgod er en vestjysk stationsby i Vestjylland med omtrent 3920 indbyggere (2013). Navnet Ølgod stammer fra hhv. det olddanske aluh (Øl), som betyder "helligdom", mens god (oprindeligt guth) ligeledes kommer af det olddanske gud. Ølgod ligger i Varde kommune. Ølgod er beliggende 14 kilometer fra Tarm, 19 kilometer fra Skjern, 20 kilometer fra Sdr. Omme og 24 kilometer fra Varde.

Ølgod voksede frem på heden i et område, hvor den sandede jord ikke egnede sig til landbrug. Ølgod stammer oprindelig fra omkring 1200-tallet, men voksede først rigtig frem, da længdebanen blev anlagt i 1875. Ølgod var dengang en livlig handelsby med kro, hotel, mejeri og slagteri.

2 kilometer syd for Ølgod lå Danmarks første andelsmejeri fra 1882 - som i dag huser Hjedding Mejerimuseum, hvor man kan se de originale mejerimaskiner i funktion - som var drevet af vanddamp.

Gå på shopping i Ølgods butikker

Vi har samlet en oversigt over butikker i Ølgod og omegn. Ønsker du at din butik er med i oversigten? Tag kontakt til os, så sørger vi for at din butik bliver eksponeret for besøgende. Klik her for at komme til vores kontaktformular.

Er du udkig efter lokale håndværkere eller andre erhverv?

Der findes en lang række virksomheder som kan hjælpe dig med dit byggeprojekt, haveanlæg, dit hus, familiens kæledyr og meget mere.

Vi har lavet en oversigt over erhverv i Ølgod til dig som er på udkig efter en hjælpende hånd eller måske bare et telefonnummer? Klik her for at gå videre til oversigten.

Du finder bl.a. følgende erhvervsområder i Ølgod:

Storegade i Ølgod by


1084

butikker, spisesteder, seværdigheder og erhverv på Vestjyskguide.dk