Vi har brug for din hjælp! - Vi opdaterer og føjer løbende butikker, spisesteder og seværdigheder til Vestjyskguide.dk. Hvis du er faldet over åbningstider eller andet vigtigt som har ændret sig, så er dine bidrag altid velkomne!

Kom på besøg i Skjern Vindmølle på Marupvej i Skjern

Skjern Vindmølle blev opført som kornmølle i 1872 i Albæk, 6 kilometer øst for Skjern. Skjern Vindmølle blev senere i 1882 flyttet ind til den hurtigt voksende stationsby Skjern. I 1884 blev der installeret dampmaskine som supplement til vindkraft. I 1913 blev der installeret en dieselmotor.

Skjern Vindmølle blev under 1. verdenskrig flyttet til hjørnet af Marupvej i Skjern, hvor den også står i dag. Årsagen til flytningen skal dels findes ved forsyningsproblemer under krigen og daværende placering blev ugunstig ifht. vindkraften - den tiltagende bebyggelse omkring møllen mindskede effekten.

Skjern Vindmølle er af typen Hollandsk mølle med galleri. Undermøllen er opført i mursten, mens overmøllen er af tømmer og beklædt med træspån. Møllehatten er bådformet og beklædt med tagpap. Vingerne på vindmøllen har såkaldt hækværk til montering af sejl.

Åbningstider

Skjern Vindmølle har åben efter aftale. Kontakt museet på 97 36 23 43 for yderligere information.

Hvor finder du Skjern Vindmølle?

Adresse Marupvej 25 A
By 6900 Skjern


Skjern Vindmølle

1034

butikker, spisesteder, seværdigheder og erhverv på Vestjyskguide.dk