Pluk selv jordbær i Vestjylland

 Tilbage til oversigt  

Der findes mange forskellige jordbær-sorter med hver deres karakteristika og som fås på forskellige tidspunkter af sæsonen.

Jordbær-sæsonen er kort og starter normalt i juni og slutter i juli. Der er flere populære sorter af jordbær, herunder Honeoye, Elsanta, Sonata og Florence. Hver sort har sin egen unikke smag og konsistens, og de fås på forskellige tidspunkter af sæsonen.

For eksempel er Honeoye en frilandssort, der fås fra begyndelsen af juni til sidste halvdel af juni. Den har en dybrødt farve og en blød til middelfast konsistens. Den er frisk og fyldig med en syrlig-sød aroma.

Elsanta er en anden populær sort, som normalt fås fra sidste uge af juni og de første uger af juli. Elsanta er lys i frugtkødet og har en god holdbarhed. Smagen er mild og sødlig. Sonata er en ny sort, som fås fra midten af juni og de første uger af juli, den har en middelfast konsistens og god holdbarhed. Smagen er kraftig, sød og fyldig. Florence er en anden sort som fås fra sent i sæsonen, normalt er Florence først klar i juli, den har en fast konsistens og smagen er sød, frisk og fyldig.

Det er vigtigt at vide, at jordbær har en kort holdbarhed og derfor skal spises samme dag som de er købt. Jordbær opbevares bedst ved 5 grader, men bør tages ud af køleskabet nogle timer før servering for at få den bedste smag. Når man skal tilberede jordbær, skal man skylle dem i koldt vand, tørre dem i ét lag på et viskestykke eller køkkenrulle, og først tilsidst nippe stilkene af.

Vi har samlet en oversigt over steder, hvor hele familien selv kan plukke jordbær i Vestjylland. Bemærk at jordbær-sæsonen starter på forskellige tidspunkter, hvorfor det er vigtigt at undersøge nærmere hos de enkelte pluk-selv-steder.


Troldhede jordbær. Pluk selv jordbær hos Lone og Preben Bojesen, Troldhede

Troldhede jordbær. Lone og Preben Bojesen, Troldhede tilbyder pluk-selv jordbær for hele familien.

Gåsdalvej 26, Troldhede
6920 Videbæk

 Læs mere om Gåsdalvej 26 Troldhede

Kræmmergård i Bækmarksbro - pluk selv jordbær i jordbær sæsonen

Kræmmergård i Bækmarksbro tilbyder pluk-selv-jordbær i jordbær sæsonen. Kræmmergård sælger desuden kartofler, ærter, æbler og en lang række færdigvarer, bl.a. most, honning og meget mere.

Kræmmergårdsvej 50
7660 Bækmarksbro

 Læs mere om Kræmmergård Bækmarksbro

Pluk selv jordbær hos Lervanggaard, Lervangvej 30, Ølstrup

Tag ud til Lervanggaard sammen med familien og pluk selv jeres jordbær.

Lervangvej 30
6950 Ringkøbing

 Læs mere om Lervanggaard Lervangvej 30 Ølstrup

Odderupvej 18, Ådum

Pluk selv jordbær.

Odderupvej 18
6880 Tarm

 Læs mere om Odderupvej 18 Ådum

Vestjysk Plukselv - pluk selv jordbær i Varde

Vestjysk Plukselv i Varde byder på pluk selv jordbær i sæsonen. Betal jeres jordbær med Swipe, Mobile Pay eller kontant.

Hedevej 35
6800 Varde

 Læs mere om Vestjysk Plukselv